Nuttige informatie

Fiscale regelingen en wettelijke eisen

MRB en BPM: autobelastingen en aangepaste voertuigen
Gebruikt u uw aangepaste auto voor het vervoer van een gehandicapte en zijn of haar hulpmiddel? Of bent u zelf gehandicapt en gebruikt u de bestelauto voor uzelf en uw hulpmiddel? Dan kunt u onder voorwaarden gebruikmaken van de gehandicaptenregeling. Ook is er een gehandicaptentarief voor de motorrijtuigenbelasting. Voor beiden gelden strenge eisen, en AAN-bedrijven weten ook van de hoed en de rand als het gaat om de details van deze regelingen zodat u er optimaal gebruik van kan maken.

Rijbewijseisen (CBR)
Een rijbewijs betekent mobiliteit en vooral zelfstandigheid. Maar wat als u afhankelijk bent van een rolstoel? Of een arm of been niet goed kunt gebruiken? Kunt u eigenlijk met een lichamelijke beperking wel zelfstandig de weg op? In de meeste gevallen kan dat. De wet staat veel technische aanpassingen aan de auto of motor toe om beperkingen of handicaps te compenseren. Hoe u met een beperking of handicap uw rijbewijs kunt halen en houden staat op de website van het CBR.

RDW Centrum voor voertuigtechniek en informatie
RDW is de nationale instantie die voertuigen goed moet keuren voor toelating tot de openbare weg, dus een loket dat veel aangepaste voertuigen ook moeten passeren. Een AAN-autoaanpasser werkt aan de hand van de voorschriften en AAN werkt nauw samen bij het opstellen van keuringseisen en procedures om het voor de klant zo veilig mogelijk maar ook bereikbaar te houden.
www.rdw.nl

Laadkleppen Periodieke Keuring (LPK personenliften)
Informatie over de jaarlijkse veiligheidskeuring van de personenlift op uw voertuig. Om een personenlift veilig en betrouwbaar te laten functioneren is een periodieke keuring een goede manier om dat zeker te stellen.
www.lpk.nl

Brommobielen
De brommobiel is een volwassen alternatief na de auto. Droog en comfortabel kunt u genieten van grenzeloze mobiliteit, op deze pagina vindt u alles over de voordelen, verkeers- en rijbewijsregels en leveranciers.
www.brommobiel-info.nl

 

Internetcommunities en belangenorganisaties

Stichting Intermobiel
Stichting Intermobiel is een non profit instelling die zich inzet voor jongeren tussen de 18 en 35 jaar die door een lichamelijke ziekte en/of handicap geheel of deels huisgebonden zijn.
www.intermobiel.com

Ieder(in)
Streeft naar een samenleving waarin iedereen tot zijn recht komt. Mensen met een lichamelijke handicap, een verstandelijke beperking of chronisch ziekte horen er volledig bij! Ze krijgen overal de kans om naar vermogen mee te doen.
www.iederin.nl

Leefwijzer
Leefwijzer is een internet community over het leven met een handicap of chronische ziekte in Nederland en België. De meest uiteenlopende onderwerpen komen voor in het dagelijkse nieuws, via forumberichten en in blogs geschreven door en voor gehandicapten en chronisch zieken.
www.leefwijzer.nl

Ik wil het
Startpagina met links naar websites met de meest uiteenlopende onderwerpen m.b.t. het leven met een beperking.
gehandicapten.ikwilhet.nu